De top 7 voordelen van business intelligence (BI)

BI

Business intelligence- of BI-processen helpen u uw gegevens te ordenen zodat ze gemakkelijk toegankelijk en geanalyseerd kunnen worden. Besluitvormers kunnen zich dan ingraven en snel de informatie krijgen die ze nodig hebben, waardoor ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Maar betere besluitvorming is slechts één voordeel van business intelligence. Laten we eens kijken naar de meest praktische voordelen van BI en hoe organisaties technologie gebruiken om hun doelen te bereiken.

Wat is BI?

Business intelligence verwijst naar een infrastructuur die grote hoeveelheden gegevens verzamelt en analyseert om organisaties een duidelijk en volledig beeld van hun gegevens te geven. Het doel van een BI-systeem is om belanghebbenden een duidelijk en op maat gemaakt beeld van hun gegevens te geven, zodat ze gegevensgestuurde beslissingen kunnen nemen. Veel BI-systemen zijn intuïtief in gebruik, in hoge mate aanpasbaar en selfservice. BI omvat processen zoals datamining, infrastructuur, visualisatie, analyse en meer.

Business intelligence is meer dan alleen software. Het is een holistisch initiatief om gegevens te gebruiken in de dagelijkse bedrijfsvoering. De zeven voordelen van BI, hieronder opgesomd, vertalen zich in echte successen die BI in actie laten zien.

Voordelen van business intelligence:

  • Snellere analyse, intuïtieve dashboards
  • Verhoogde organisatorische efficiëntie
  • Gegevensgestuurde zakelijke beslissingen
  • Verbeterde klantervaring
  • Verbeterde medewerkerstevredenheid
  • Vertrouwde en beheerde gegevens
  • Verhoogd concurrentievoordeel

Snellere analyse, intuïtieve dashboards

BI-platforms zijn ontworpen om zware gegevensverwerking in de cloud of op de servers van uw bedrijf uit te voeren. BI-tools halen gegevens uit meerdere bronnen naar een datawarehouse en analyseren de gegevens vervolgens op basis van gebruikersquery’s, rapporten met slepen en neerzetten en dashboards. Dankzij business intelligence kon Lenovo de rapportage-efficiëntie op verschillende afdelingen met 95 procent verhogen. Hun HR-afdeling bracht verschillende maandelijkse rapporten samen tot een enkel snapshot-dashboard. PepsiCo verkortte ook de analysetijd tot 90 procent door de kracht van BI. Het voordeel van business intelligence-dashboards is dat gegevensanalyse eenvoudiger en intuïtiever wordt, waardoor niet-technische gebruikers verhalen kunnen vertellen met gegevens zonder code te hoeven leren.

Verhoogde organisatorische efficiëntie

BI biedt leiders de mogelijkheid om toegang te krijgen tot gegevens, een holistisch beeld van hun activiteiten te krijgen en resultaten te vergelijken met de grotere organisatie. Met een holistische kijk op de organisatie kunnen leiders kansen identificeren. Pfizer gebruikt BI-platforms om tussen afdelingen samen te werken en ontwikkelde modellen om de diagnose van patiënten te optimaliseren en snellere, betere manieren om klinische onderzoeken uit te voeren. Verzekeringsmaatschappij PEMCO gebruikte Tableau in haar operaties om claims snel te beheren en af ​​te ronden. Wanneer organisaties minder uren besteden aan data-analyse en het samenstellen van rapporten, geeft BI hen meer tijd om data te gebruiken om te innoveren in nieuwe programma’s en producten voor het bedrijf.

Gegevensgestuurde zakelijke beslissingen

Het hebben van nauwkeurige gegevens en snellere rapportagemogelijkheden zorgt voor betere zakelijke beslissingen. MillerCoors heeft mobiele dashboards aangepast voor zijn verkoopteam, zodat ze realtime gegevens en verkoopprognoses kunnen bekijken voordat ze potentiële klanten ontmoeten. Sales kan nu vol vertrouwen inspelen op de behoeften van klanten of prospects en weten dat de gegevens up-to-date zijn. Leidinggevenden hoeven niet langer dagen of weken te wachten op rapporten en omgaan met het risico van verouderde data.

Verbeterde klantervaring

Business intelligence kan direct van invloed zijn op de klantervaring en klanttevredenheid. Verizon implementeerde BI-systemen op meerdere afdelingen en creëerde meer dan 1.500 dashboards voor werknemers. Deze dashboards haalden gegevens uit bewerkingen en tekstgegevens uit chatsessies voor klantenondersteuning. Met behulp van deze gegevens kon Verizon kansen identificeren om de klantenservice te verbeteren en het aantal supportoproepen met 43% te verminderen.

Verbeterde medewerkerstevredenheid

BI-systemen stellen IT-afdelingen en analisten in staat minder tijd te besteden aan het reageren op verzoeken van zakelijke gebruikers. Afdelingen die geen toegang hadden tot hun eigen gegevens zonder contact op te nemen met analisten of IT, kunnen nu met weinig training in data-analyse springen. BI is ontworpen om schaalbaar te zijn en biedt data-oplossingen voor afdelingen die het nodig hebben en voor medewerkers die hunkeren naar data. BrownForman heeft zijn BI-platform opgeschaald naar 1.000 wereldwijde gebruikers en ontdekte dat het goed paste binnen zijn bestaande data-infrastructuur. BI-software moet een naadloze en intuïtieve gebruikerservaring hebben voor niet-technische gebruikers om naar gegevens te kijken.

Vertrouwde en beheerde gegevens

BI-systemen verbeteren de organisatie en analyse van gegevens. Bij traditionele gegevensanalyse worden de gegevens van verschillende afdelingen in een silo geplaatst en hebben gebruikers toegang tot verschillende databases om hun rapportagevragen te beantwoorden. Nu kunnen moderne BI-platforms al deze interne databases combineren met externe gegevensbronnen zoals klantgegevens, sociale gegevens en zelfs historische weergegevens in één datawarehouse. Afdelingen binnen een organisatie hebben tegelijkertijd toegang tot dezelfde gegevens. Marketingbureau Tinuiti centraliseerde meer dan 100 gegevensbronnen met behulp van business intelligence-technologie, waardoor haar klanten honderden uren aan analysetijd konden besparen.

Verhoogd concurrentievoordeel

Organisaties kunnen concurrerender zijn als ze de markt en hun prestaties daarin kennen. Rosenblatt Securities analyseerde gegevens uit honderden bronnen om de best mogelijke tijd te zien om de markt te betreden en te verlaten en om zichzelf strategisch te positioneren. Met BI kunnen bedrijven veranderingen in de branche bijhouden, seizoensveranderingen in de markt volgen en anticiperen op de behoeften van de klant.

De top 7 voordelen van business intelligence (BI)
Schuiven naar boven