Kunnen onze tuinmeubelen buiten blijven staan?

Tuinset

We gaan ervan uit dat je bij alle weersomstandigheden tuinmeubelen op het terras kunt laten staan. Maar niet alle materialen zijn hiervoor geschikt, er zijn een aantal beperkingen en compromissen.

De tweede meest gestelde vraag, direct na “Biedt u een korting aan?” is de vraag: “Kunnen onze tuinmeubelen buiten blijven staan?” De eerste vraag is snel beantwoord, kijk maar eens bij onze tuinstoelen aanbieding.

Een recente marketingcampagne ging over het onderhoud van onze tuinmeubelen. Hiervoor hebben we onderstaande video gemaakt. We zijn trots op het feit dat onze meubels zijn ontworpen om moeder natuur te weerstaan, terwijl ze ook weinig onderhoud vergen om jarenlang mee te gaan.

De uitspraak “ontworpen om het middelpunt van de tuin te zijn, geen roest, geen rot, ongeacht het weer” klinkt als een uitdrukking die velen in onze branche zouden zeggen.

Weerbestendigheid is een zeer belangrijk kenmerk van terrasmeubilair en hoewel elk product dat als zodanig wordt verkocht, bestand moet zijn tegen buitengebruik bij elk weer, zijn er tal van beperkingen en compromissen.

Er zijn verschillende factoren die de weersbestendigheid van uw tuinmeubelen beïnvloeden. Het hangt af van welk materiaal het meubel is gemaakt, hoe het is gebouwd, in welke staat het is, hoe goed er voor is gezorgd, welke extra bescherming het heeft gekregen en zelfs het microklimaat in uw tuin is van invloed.

Dit is precies waar we in dit artikel wat dieper op in willen gaan. We willen nader bekijken waarom we denken dat gegoten aluminium een ​​van de beste materialen is voor het Nederladnse klimaat en delen ook enkele tips om onze buitenmeubels er goed uit te laten zien. Moeten tuinmeubelen weerbestendig of weerbestendig zijn?

Je zou kunnen stellen dat terrasmeubilair niet volledig waterdicht hoeft te zijn, zoals een schuurtje, dat de onderliggende houten structuur (en natuurlijk de items binnenin) moet beschermen. Ze moeten echter wel duurzaam zijn zodat ze vele zomers de elementen kunnen weerstaan ​​met een minimum aan onderhoud/bescherming.

De meeste professionals in onze branche raden aan om de meubels tijdens het meest barre weer op te bergen of af te dekken (in een schuur met een waterdicht dak). Onze collectie tuinmeubelen is ontworpen om het hele jaar door op uw terras te blijven staan ​​en de beschermende afwerking is zelfs bestand tegen hevige sneeuwval. Het lakwerk ziet er niet alleen goed uit, maar dient ook ter bescherming van het onderliggende hoogwaardige gietaluminium. Aluminium kan van nature (en in zijn onafgewerkte/geverfde staat) buiten worden blootgesteld terwijl het oxideert om zichzelf tegen de elementen te beschermen.

Deze witte, kalkachtige laag is echter geen vorm van corrosie zoals bij gietijzer, dat oxideert met vocht. Aluminiumoxide schilfert niet af maar vormt een beschermende “huid” die het oxidatieproces daadwerkelijk stopt en het bestand maakt tegen corrosie.

Dat ziet er echter niet erg aantrekkelijk uit. Ons gelakte oppervlak voorkomt dit en zorgt ervoor dat uw meubel er altijd goed uitziet.

Een ander voordeel van gegoten aluminium is dat het sterk maar relatief licht is in vergelijking met andere metalen en hout, maar niet zo licht als plastic. Zelfs onze grootste buitentafels kunnen gemakkelijk door twee personen worden gedragen als je ze wilt verplaatsen.

Natuurlijk heeft weerbestendig terrasmeubilair een prijs, en om eerlijk te zijn, het enige andere materiaal dat we hebben gevonden dat net zo goed werkt, is teak. Dit is echter vaak erg duur en buiten het budget van veel mensen.

Onze gegoten aluminium meubelen zijn in eerste instantie misschien duurder dan de goedkopere ijzerhandel meubelen, maar ze gaan veel langer mee en bieden op de lange termijn een betere prijs-kwaliteitverhouding.

Als er één nadeel is, kan het heet worden in direct zonlicht. Met onze zitkussens en een kantelbare parasol (die overigens ook nog eens weerbestendig is) kun je dit echter eenvoudig tegengaan. Als onze meubels echter in een regenbui terechtkomen, drogen ze snel en zijn ze klaar voor gebruik als de zon weer schijnt.

Kunnen onze tuinmeubelen buiten blijven staan?
Schuiven naar boven