Om welke pols draagt ​​een vrouw haar horloge?

Zakhorloge

Weet je hoe laat het is? Of moet je eerst je smartphone in je handtas zoeken? Niets is tegenwoordig zo waardevol als tijd. Draag de tijd zichtbaar om je pols met een prachtig witgouden dameshorloge. Dameshorloges zijn dan ook een absolute musthave accessoire. Maar hoe draag je het beste een elegant horloge en hoe kan je de armband en het horloge mooi combineren op één arm?

Hoe draag je een elegant dameshorloge?

De laatste jaren is de combinatie van een armband met een horloge een echte hit geworden bij modebewuste vrouwen. Als je al een horloge draagt, kun je kiezen aan welke arm je een armband wilt dragen. Met de armband aan de andere arm heb je meer flexibiliteit. Zorg ervoor dat je bij een horloge geen te brede armband draagt, zodat het effect van het horloge niet teveel verloren gaat. Zeker bij een vrij breed horloge is het beter om een ​​dunnere band te kiezen.

Datzelfde is overigens ook van toepassing voor een houten horloge dames.

In de afgelopen jaren heeft de combinatie van afzonderlijke elementen de overhand gehad. Denk aan combineerbare ringen en het dragen van meerdere armbanden naast elkaar. Overweeg dan een horloge als een van de armbanden bij het combineren van een armband en horloge op één arm. Draag 2 armbanden op één horloge voor maximale impact. De dunste armbanden worden aan de zijkant van de hand gedragen, iets bredere over het horloge op ellebooghoogte.

Ongeacht je stijl, goud is altijd een goede keuze voor een dameshorloge. Witgoud past perfect bij vrouwen met een koelere huidskleur, terwijl geel- en roségoud perfect passen bij vrouwen met een warmere huidskleur. Diamanten op uw horloge zijn ook mogelijk. Leg ze op de rand naast het glas of op de handen.

Om welke pols draagt ​​een vrouw haar horloge het beste?

Net als bij een verlovingsring zijn er regels voor het dragen van een horloge. Maatschappelijk gebruik vereist dat u uw horloge om uw linkerpols draagt, hoewel u het natuurlijk aan de arm van uw keuze kunt dragen. Er is inderdaad een reden waarom we traditioneel horloges aan de linkerhand dragen. Voordat er quartz- of automatische horloges waren, moesten we onze horloges opwinden. Dit werkte het beste met onze dominante hand. Voor ongeveer 90% van de wereldbevolking is dit de rechterhand. Het was dus logisch om het horloge aan de linkerkant te dragen. Tegenwoordig hebben de meeste horloges nog steeds de knoppen aan de rechterkant van de kast.

Hierdoor gebruiken rechtshandige mensen hun rechterhand vaker, waardoor een horloge aan de rechterhand als vervelend kan worden ervaren. Bovendien is de kans op schade groter. Betekent dit dat u uw horloge niet om uw rechterpols kunt dragen? Natuurlijk niet. Linkshandigen kunnen het horloge om hun rechterpols dragen.

Aangezien ongeveer 90% van de wereldbevolking rechtshandig is, worden de meeste horloges om de linkerpols gedragen. Maar laat uw keuze over aan uw persoonlijk draagcomfort.

De maat van je horloge

Het meest voor de hand liggende verschil tussen horloges voor vrouwen en horloges voor mannen is het formaat. Kijken we naar de verschillende onderdelen van een horloge, dan zien we dat de diameter van de kast voor dameshorloges gemiddeld tussen de 20 en 28 mm ligt. Bij herenhorloges varieert de diameter tussen de 35 en 55 mm. Opvallend zijn ook de verschillende vormen voor mannen en vrouwen.

Als u de armband en het horloge op één arm wilt dragen, moeten de verhoudingen op de juiste manier worden gekozen. Een brede, in het oog springende armband ziet er vaak nogal omvangrijk en ongunstig uit naast een delicaat horloge. Een zeer delicate armband komt nauwelijks tot zijn recht naast een groot horloge. Test verschillende combinaties, ontwikkel dan een gevoel voor wat bijzonder harmonieus werkt en ideaal kan worden gecombineerd.

Wanneer draag je een dameshorloge?

Het grote voordeel van de dameshorloges uit de Italiaanse collectie is dat ze ideaal zijn voor dagelijks gebruik. Daarom kunt u uw horloge het beste regelmatig laten nakijken. Als je je dameshorloge niet draagt, berg je het apart op om beschadiging te voorkomen.

Om welke pols draagt ​​een vrouw haar horloge?
Schuiven naar boven