Slimme senioren

Smartwatch

Digitalisering is allang geen onderwerp meer dat alleen de jongere generaties aangaat. Sommige smartphones en smartwatches zijn nu speciaal ontwikkeld voor senioren en bedoeld om de dagelijkse communicatie ook voor de oudere generatie eenvoudig en veilig te maken.

Twijfel je nog over smartwatches voor senioren? We leggen de voor- en nadelen van een smartwatch voor senioren uit en waar je op moet letten bij het kopen van een senioren smartwatch!

Speciaal aangepast

In principe lijkt een smartwatch voor senioren erg op een normale smartwatch. Het is een om de pols gedragen digitaal horloge met touchscreen en is voorzien van geavanceerde functies. In vergelijking met reguliere smartwatches zijn senior smartwatches speciaal ontworpen voor ouderen en aangepast aan hun behoeften. Een smartwatch voor senioren heeft de volgende bijzonderheden:

  • Klassiek ontwerp en eenvoudige look om minder op te vallen en er toch modern en chic uit te zien
  • Groter touchscreen voor betere leesbaarheid en bediening
  • Vereenvoudigd menu met grotere pictogrammen
  • Functies zoals GPS-tracker, SOS-functie en noodoproep
  • Fitness- en gezondheidsgegevens kunnen worden uitgelezen

Meer veiligheid en verlichting in het dagelijks leven

Het horloge wordt om de pols gedragen en is dus altijd klaar voor gebruik. Zo kunnen familie en vrienden op elk moment via het horloge worden gebeld. In noodgevallen kan de SOS- of noodfunctie worden geactiveerd. Met de Anio care+ kunnen tot 3 SOS-nummers worden opgeslagen, die na het indrukken van de SOS-knop na elkaar worden gebeld en via sms de laatste locatiegegevens van het horloge ontvangen. Door de locatiefunctie kan het horloge zeer nauwkeurig worden gelokaliseerd. Locatiegegevens kunnen direct worden opgeroepen en op de kaart worden weergegeven. Via geo-fence kunnen veilige zones worden gedefinieerd en bij het betreden of verlaten van deze specifieke gebieden wordt een pushbericht naar de app gestuurd.

Assistentie en controle voor mantelzorgers en familieleden

Met de Anio care+ kunnen tot 10 nummers worden opgeslagen in het telefoonboek – van familie, vrienden of verzorgers. Deze kunnen vanaf het horloge worden gebeld en omgekeerd kunnen alleen deze 10 nummers het horloge bellen. Zo zijn mantelzorgers, familie en vrienden te allen tijde via de klok bereikbaar. Winkelverzoeken, vergaderingen en dergelijke kunnen heel eenvoudig worden verduidelijkt. Het horloge blokkeert vreemde bellers en telefoonoplichters.

Beperkte functies

Senior smartwatches doen bewust alle overbodige functies weg. De nieuwe technologieën kunnen met name ouderen snel overweldigen en de Care+ Smartwatch houdt hier rekening mee. Deze focus zorgt ervoor dat mensen van alle leeftijden het horloge intuïtief en zelfs in lastige situaties kunnen gebruiken.

Bediening en gebruik moeten worden geleerd

Er is nog geen meester uit de lucht gevallen. Dit geldt ook voor de bediening en het gebruik van een senior smartwatch. De bediening is echter meestal heel eenvoudig en geschikt voor de leeftijd, zodat de bediening gemakkelijk kan worden geleerd en na korte tijd zeer intuïtief is.

Apparaat moet worden opgeladen

Maar dat moet een smartphone ook doen. Daarom is het belangrijk om bij het kopen te letten op een goede batterijduur. Afhankelijk van hoe intensief het horloge wordt gebruikt, moet het meer of minder worden opgeladen. Apparaten met een simkaart en telefoonfunctie dienen dagelijks opgeladen te worden.

Waar moet op worden gelet bij het kopen van een senior smartwatch Voordat u een senior smartwatch koopt, moeten een paar punten duidelijk en overwogen zijn. Vooraf moet duidelijk zijn of de drager op zoek is naar een smartwatch waarmee fitness- en gezondheidsfuncties gemeten kunnen worden, of dat je het horloge wilt gebruiken om onafhankelijk van een smartphone te bellen. Mochten er zich technische problemen voordoen, dan is het belangrijk om een ​​contactpersoon voor het product te hebben. Daarom moet u, voordat u koopt, ook controleren of er technische ondersteuning van de fabrikant is en hoe deze door andere klanten is beoordeeld.

Meer weten over smartwatches? Kijk dan op onze site in de Top 5 Smartwatches.

Slimme senioren
Schuiven naar boven