Spiegel voor de badkamer, waar moet je op letten?

Badkamer

Een badkamer zonder spiegel is moeilijk voor te stellen. Enerzijds is het onmisbaar voor de dagelijkse schoonheidsverzorging zoals scheren of make-up toepassingen, anderzijds is een spiegel ook een decoratief element dat de badkamer helderder maakt en groter doet lijken. Spiegels zijn er dan ook in vele uitvoeringen en facetten. Maar hoe kies je de juiste voor jouw badkamer?

Een badkamerspiegel behoort tot de basisuitrusting van elke badkamer. Echter, afhankelijk van de grootte van de badkamer en de behoeften van de individuele leden van het huishouden, is niet elke spiegel even geschikt. Waar moet je op letten bij het kiezen van een spiegel en hoe vind je de juiste spiegel voor jouw badkamer?

Welke spiegel kiezen voor de badkamer?

Spiegels zijn niet alleen terug te vinden in het standaardassortiment van een badkamerbeurs, maar ook in het programma van tal van bedrijven en glazenmakers die klantspecifieke spiegels produceren. Ze zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen, met of zonder verlichting, met of zonder lijst, in een ronde, vierkante of rechthoekige vorm. De keuze aan spiegels is bijna onuitputtelijk. Het zou daarom niet moeilijk moeten zijn om een ​​model te vinden dat qua maat en stijl bij uw interieur past en een stijlvol en functioneel meubelstuk in uw badkamer wordt.

De hoogte waarop de spiegel wordt geplaatst, moet ervoor zorgen dat alle leden van het huishouden er comfortabel gebruik van kunnen maken. Even belangrijk is de juiste maat van de spiegel. Enerzijds moet hij voldoen aan de behoeften van zijn gebruikers, anderzijds moet hij harmonieus passen bij de grootte van de wastafel. Let bij het kiezen ook op het ontwerp. Een spiegel voor een moderne badkamer moet een ander design hebben dan een spiegel voor een badkamer in retrostijl.

Welke spiegelmaat is de juiste?

Het bepalen van spiegelafmetingen is een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen bij het kiezen van een spiegel voor de badkamer. De grootte van de badkamerspiegel is afhankelijk van verschillende factoren. Eerst moet u beslissen waar u de spiegel wilt ophangen. In de meeste badkamers is dit de ruimte boven de wastafel. Sommige mensen, die graag experimenteren met de inrichting van het interieur, kiezen een andere plek om de spiegel te bevestigen, bijvoorbeeld naast de douchewand. In verreweg de meeste gevallen bevindt de spiegel zich echter boven de wastafel. Daarom beperken we ons in deze blog tot tips voor het bevestigen van de spiegel op dit punt.

Let bij het kiezen van de maat van de spiegel op de maat van de wastafel en het badmeubel. Als de wastafel groot is, zoals een dubbele wastafel, is een passpiegel een goede optie. Een grotere spiegel boven een kleine gootsteen kan er ook interessant uitzien. Spiegels die beduidend kleiner zijn dan de gootsteen zijn daarentegen moeilijk te vinden. In de meeste gevallen heeft deze oplossing alleen zin als er een extra, grotere spiegel in de badkamer is.

Volgens de aanbevelingen van veel interieurontwerpers mag een spiegel niet smaller zijn dan 30 cm, de meest genoemde minimale breedte is minimaal 50 cm. Kleinere maten passen goed in badkamers met twee wastafels en twee naast elkaar geplaatste spiegels. De hoogte van de spiegel mag niet minder zijn dan 50 cm, een ronde badkamerspiegel moet een diameter hebben van minimaal 40 cm.

Badkamerspiegel met of zonder verlichting?

Goede verlichting is belangrijk in elke ruimte. Daarom moet dit ook in de badkamer goed worden gepland. Afgezien van de hoofdverlichting aan het plafond, moet de badkamer ook extra verlichting hebben, die nuttig meer een decoratieve functie heeft. Het verhoogt het comfort bij het gebruik van de badkamer en kan een aangename sfeer creëren om te ontspannen.

Een verlichte badkamer spiegel is een verstandige oplossing als deze boven de gootsteen kan worden geplaatst. Zo krijg je een gelijkmatige verlichting tijdens je dagelijkse gezichtsverzorging. Badkamerspiegels met LED-lampen verbruiken minder stroom dan conventionele spots en zijn bijzonder effectief in minimalistische en moderne badkamers. Voordat je een verlichte spiegel koopt, moet je er in ieder geval voor zorgen dat het elektrische systeem is goedgekeurd voor vochtige ruimtes en dat je de spiegel ook in de badkamer kunt ophangen.

Verlichte spiegels zien er indrukwekkend uit in moderne badkamers. Als uw badkamer meer traditioneel of retro van stijl is, zijn decoratieve lampen boven de spiegel een betere keuze. Let er bij de keuze van de lampen op dat ze goedgekeurd zijn voor installatie in vochtige ruimtes.

Vierkant of rond?

Een rechthoekige badkamerspiegel, verticaal of horizontaal opgehangen, is altijd een tijdloos mooie oplossing. Maar ook een vierkante badkamerspiegel kan een goede keuze zijn, aangezien het vierkant bij elke designstijl past. Ook kiezen steeds meer mensen voor ronde of ovale spiegels. In een modern interieurontwerp komen frameloze modellen goed tot hun recht. Een spiegel met lijst zal daarentegen altijd mooi staan ​​in een badkamer met een moderne glam-look of een retro-stijl.

Spiegel voor de badkamer, waar moet je op letten?
Schuiven naar boven