Tips om naar Qatar te reizen tijdens het WK 2022

Vakantie Qatar

De FIFA World Cup 2022 in Qatar nadert snel en het land is dit jaar een van de populairste reisbestemmingen geworden. Iedereen wil naar Qatar reizen om de spanning van het WK voetbal van dichtbij mee te maken.

In feite is de cultuur van Qatar heel anders dan de onze, dus u kunt zich een beetje onzeker voelen bij het plannen van uw reis. Maar in werkelijkheid hoeft u zich geen zorgen te maken. Hier zijn enkele tips zodat je dit jaar 2022 zonder tegenslagen naar Qatar kunt reizen tijdens het WK 2022 (of wanneer je maar wilt).

Toerisme in Qatar

Vergeet niet dat het land een van de belangrijkste mondiale evenementen organiseert: het wereldkampioenschap voetbal. Dit jaar bereiden de Qatarese autoriteiten zich voor om miljoenen toeristen te verwelkomen en hen een unieke ervaring te bieden.

Hoewel het een land is dat zijn tradities in stand houdt, is het ook een leider in technologische ontwikkeling in het Midden-Oosten, waardoor het een van de rijkste landen ter wereld is.

Maak je geen zorgen

Hoewel het normaal is om je een beetje zorgen te maken wanneer je voor het eerst naar Qatar reist, geloof ons dan als we je vertellen dat je niet de eerste of de laatste toerist in dit land zult zijn. Je hoeft maar een paar details voor te bereiden, zoals je kleding en de documenten die je nodig hebt om het land binnen te komen.

Qatarese rial

Het is de officiële valuta van Qatar en de enige valuta die in het land wordt geaccepteerd. Wat betekent dat? Dit betekent dat alle toeristen hun valuta moeten omwisselen om betalingen te kunnen doen in Qatar. Waar kunt u uw geld wisselen? Over het algemeen bieden luchthavens zeer ongunstige wisselkoersen voor ons reizigers. Om deze reden raden wij u aan om uw wijzigingen door te voeren in het centrum van Doha, de hoofdstad van Qatar, zodra u bent aangekomen.

Hoe moet ik me kleden?

Kleding is ongelooflijk belangrijk in Qatar en de lokale bevolking is er erg streng in. Met de ontwikkeling van toeristische activiteiten zijn plaatsen zoals hotels, restaurants, stranden en bars in dit opzicht wat flexibeler geworden. Maar u moet weten dat u de kledingvoorschriften en gebruiken van het land moet respecteren als u op straat loopt. Dit betekent dat je geen naakte kleding mag dragen.

Het klimaat in Qatar

In het midden van het jaar loopt de temperatuur in Qatar op tot 50°C. Dit kan riskant zijn voor buitenlanders. Als je naar Qatar reist voor het WK 2022, hoef je je geen zorgen te maken. Op de data waarop het WK voetbal plaatsvindt (december 2022), blijft de temperatuur rond de 20 °C. Als je niet om het WK geeft, maar toch naar Qatar wilt, kun je je reis het beste plannen tussen november en april als het niet zo heet is.

Tips om naar Qatar te reizen tijdens het WK 2022
Schuiven naar boven