Wees dicht bij de natuur tijdens het wandelen

Uitzicht

Corsica kan worden omschreven als “Tra Mare e monte”. Het eiland is een prachtige mix tussen zee en bergen.

Naast grandioze stranden en baaien telt het eiland zelfs meer dan 120 tweeduizenders! Elke wandelaar vindt hier zijn perfecte pad! Ik koos het schiereiland Revellata voor mijn wandelschoenen. Vanaf de parkeerplaats aan het begin van het schiereiland bereik je na ongeveer anderhalf uur lopen de imposante vuurtoren van het schiereiland.

De route voert langs een verscheidenheid aan inheemse planten en kruiden. Tijdens het wandelen ruik je altijd de heerlijke geur van de Macchia – de kruiden van Corsica.

De zee beloont je met kristalhelder water en prachtige baaien. Het is raadzaam om deze wandeling vroeg in de ochtend te doen, vooral in de zomer, omdat er onderweg geen schaduw is. Een mooie afsluiting van deze wandeling is een duik in de kristalheldere zee en een heerlijke maaltijd in restaurant Mar a Beach.

Bezoek de hoofdstad

Bezienswaardigheden in Corsica? Bezoek de hoofdstad. Weet je niet hoe je de naam van de hoofdstad van Corsica uitspreekt? Ik denk niet dat iemand dat echt weet voordat ze er zijn geweest. Ik leerde Ajaccio uit te spreken als “Aschaxo”. Maar er zijn vast nog veel meer versies.

Als je door de charmante straten van Ajaccio dwaalt, realiseer je je meteen dat Napoleon hier is geboren. Straatnamen, standbeelden en borden doen denken aan de voormalige Franse keizer. Ik vond de stad erg Frans en raad daarom een ​​reis hier aan.

Mis het strand niet. Het is echt iets om te zien. Ook hier wacht je kristalhelder blauw water!

Ik kan je geen restaurantaanbeveling geven. Er zijn talloze kleine bars die Corsicaanse specialiteiten en heerlijke baguettes serveren. Maar mijn tip voor jou is de volgende: koop iets lekkers voor jezelf op de markt op Place Maréchal Foch.

Dit plein ligt net aan het einde van de Rue du Cardinal Fesch, de belangrijkste promenade van de stad. Als alternatief is er ook een Spar-supermarkt in de buurt van de Place du Général de Gaulle. Bij uw maaltijd kunt u het beste langs de citadel naar het strand lopen. Een heerlijke plek voor een picknick!

Wees dicht bij de natuur tijdens het wandelen
Schuiven naar boven